Ako spoznať dobrý chlieb.

Vedeli ste, že pri nákupe viete vďaka jednoduchým trikom zistiť, či kupujete naozaj dobrý a chutný chlieb? Pripravili sme si pre Vás pár základných trikov ako rozoznať kvalitný chlieb od nekvalitného.

Čerstvosť sa dá spoznať podľa pružnosti striedky, ktorá sa po stlačení pri čerstvom, dobre prepečenom chlebe vracia do pôvodného stavu. Veľmi nepravidelný a deformovaný tvar svedčí o nedodržaní technologického postupu pri výrobe.

Za veľkú chybu kvality chleba sa považuje, ak je viditeľne obnažená striedka, sú citlivejšie na vonkajšie vplyvy, napríklad na prienik plesní do striedky. Príliš bledá kôrka signalizuje celkovo neprepečený výrobok s vlhkou, mazľavou striedkou, ktorá môže začať veľmi skoro plesnivieť.

Ak si kupujete balený chlieb a vidíte, že je pod obalom orosený, radšej ho neberte,bol zabalený ešte nevychladnutý. Chlieb môže rýchlejšie splesnivieť a zvyčajne nevydrží v nezmenenej kvalite po celý čas trvanlivosti.

Zdieľať: