Spoločnosť VAMEX, a.s., Košice rešpektuje ochranu vašich údajov
VAMEX, a.s., Košice

Tlačová správa - Pekári bojujú za vyššie ceny výrobkov

Únia priemyselných pekárov Slovenska požiadala cenovú radu o spoluprácu pri stanovovaní nákladov výroby základných pekárenských výrobkov.
ilustračné foto Foto: TASR/Oliver Ondráš

Bratislava 12. septembra (TASR) - Únia priemyselných pekárov Slovenska (ÚPPSR) chce bojovať proti cenovému dumpingu v odvetví. Informoval o tom dnes tlačový hovorca Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK) Stanislav Nemec po štvrtkovom (11. 9.) valnom zhromaždení únie.

ÚPPSR na svojom prvom valnom zhromaždení v Bratislave podľa jeho informácií prijala zásadné stanovisko k situácii v pekárenskom odvetví a v najbližších týždňoch začína aktívne spolupracovať s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR v otázke stanovenia nákladov pekárenských výrobkov.

"Únia požiadala cenovú radu MPRV o spoluprácu pri expertnom stanovovaní nákladov výroby základných pekárenských výrobkov s poukazom na ekonomicky oprávnené náklady. Považujeme za nevyhnutné transparentným spôsobom poukázať na súčasné nezdravé javy súvisiace s cenotvorbou a laickej aj odbornej verejnosti riadne odôvodniť a vysvetliť, aké faktory vstupujú do výrobného procesu," uviedol predseda ÚPPSR Slavomír Moravčík.

Únia však nebude podľa Moravčíka žiadnym spôsobom zasahovať do obchodných rokovaní medzi členmi únie a odberateľmi pekárenských výrobkov.

Únia priemyselných pekárov Slovenska je záujmové združenie právnických osôb - podnikateľských subjektov podnikajúcich v oblasti priemyselného pekárenstva. Vznikla 24. júna 2014. Členovia únie svojimi výrobkami denne zásobujú celé Slovensko s pokrytím viac ako 70 % trhu.